Gyakran ismételt kérdések az esküvői fotózásról és videózásról

Mi az a jegyesfotózás?

Mondhatnánk úgy is, hogy az esküvői fotózás főpróbája. Közösen eltöltünk pár órát, készítünk néhány szuper képet, kicsit megismerkedünk, Ti is jobban hozzászoktok, hogy valaki minden mozdulatotokat egy fényképezővel figyeli. Megszokjátok a vakuvillanásokat, pózolásokat is.

Megmutatom, hogy melyek a számotokra előnyös pózok, mik azok, amik igazán jól állnak nektek. Így majd a kreatív fotózás is sokkal oldottabb, nyugodtabb lesz.

A jegyesfotózáson készült képeket már akár az esküvői dekorációban is fel tudjátok használni. Készíthettek belőlük akár ajándéktárgyakat is.

Mennyibe kerül a jegyesfotózás, ha nincs benne a választott csomagban?

A jegyesfotózás ára külön, ha nincs benne a csomagban: 40.000 Ft.

Mit vegyünk fel a jegyesfotózásra?

A legfontosabb, hogy olyan ruhát, amiben jól érzitek magatokat. Lehetőleg az öltözéketek színben és stílusban összeillő legyen.

Legyen a ruha csinos, de mégis laza. Egy szép cipő, esetleg ékszerek is megfelelő kiegészítők lehetnek. Ahhoz, hogy az apró részletek is tökéletesek legyenek, – mert a képeken minden látszik – fontos lehet a hölgyeknél a smink és a szép frizura. Az uraknál pedig az ápolt, igényes megjelenés. Mindemellett törekedjetek a természetességre, a kevesebb néha több…

Mikor legyen a kreatív fotózás?

Amikor szeretnétek. Mielőtt eldöntenétek, két fontos dolgot érdemes figyelembe venni:

Ha az esküvő napján van, akkor talán kevésbé vagytok nyugodtak. Izgultok, hogy minden rendben menjen, ráadásul előfordulhatnak csúszások is. Általában nem lehet bármikor fotózkodni a programok miatt. Nagy az esélye, hogy nem marad a páros fotókra annyi idő, mint ami szükséges lenne.

Ha külön napon van, akkor már nincs izgulás az esküvő miatt. Szabadabban választható a fotózás időpontja és a helyszín is valószínűleg csendesebb hétköznap. A leghangulatosabb idő a kreatív fotózáshoz a naplemente előtti órák, mert ilyenkor a legszebbek a fények.

A esküvői fotógalériában láthattok inspirációkat a kreatív fotózásra is.

Minden képet megkapunk?

Minden, technikailag helyes képet átadok a választott csomagoknak megfelelően. Minden fotó átesik egy utómunkán. Kiválogatom a legszebb, legelőnyösebb, legjobb képeket, amelyek átesnek egy alap retusáláson (vágás, fények, színek beállítása). Majd ezekből tudjátok kiválasztani a nektek leginkább tetsző fotókat, amik egy alaposabb retusáláson is átesnek. Ekkor javítom az esetleges bőrhibákat, vagy kiveszek a képekből oda nem illő részleteket.

Tudunk-e rendelni papír alapú fotókat?

Természetesen van rá mód. Nekem nincs erre alkalmas nyomtatóm, de van néhány szolgáltató, akit tudok ajánlani, ha van rá igény. Ennek ára a képek méretétől és darabszámától függ.

Mi az a prémium fotókönyv?

Egy időtálló, keményborítós, vastag lapokra nyomtatott fotókönyv. Minden fotókönyv egyedi szerkesztésű. Az Adobe Photoshop szoftver segítségével készítem el a lehető legjobb minőség érdekében.

A prémium fotókönyvnek a vastag papírból készült lapok elegáns megjelenést kölcsönöznek. A könyv minden lapja síkban nyílik, így akár egész lapos képek is helyet kaphatnak benne. Kétféle méretben rendelhető.

Rendelhetünk-e fotókönyvet?

Természetesen rendelhettek. Az általam készített fotókönyvek mind egyediek. Adobe Photoshop szoftverrel készítem őket, hogy a lehető legjobb minőségűek legyenek.

Ha nincs benne a csomagárban, akkor is választhatjátok külön. Ebben az esetben a fotókönyv ára:

20x15cm-es méretben, 40 oldal: 20.000 Ft. 30x30cm-es méretben, 40 oldal: 30.000 Ft.

Mi az a webgaléria?

Az elkészült fotókat webre optimalizált méretben feltöltöm egy zárt webes felületre, aminek a linkjét megkapjátok. Akinek ezt a linket elkülditek, az szintén meg tudja nézni az esküvői fotókból készült galériát.

Mi határozza meg az esküvői fotózás árát?

A fotósok áraiban meghatározó a fotós tapasztalata, a felszerelés és az utómunka minősége.

Manapság, amikor a telefonokkal is lehet egészen jó képeket készíteni, sokan úgy gondolják, hogy elegendő telefonnal fotózni az esküvőn is. De bármilyen jó is egy mobiltelefon, soha nem fog olyan minőségű képet készíteni, mint egy fényképezőgép, az adott célokra speciálisan alkotott objektívekkel. A mobiltelefonnal készített képek kis kijelzőn lehetnek jók, de nagyobb nagyításban és nyomtatott formában nem lesznek alkalmasak a Nagy Napotok megörökítésére.

Egy fotósnak minden elkészült képpel foglalkoznia kell. Beállítani a megfelelő színeket, kijavítani az esetleges bőrhibákat. Netán eltüntetni a zavaró dolgokat a háttérből. Az instant filterek csak a telefonnal készült képekre ideálisak. Egy komoly fotós nem használja őket.

Fontos még, hogy mennyi ideig van szükség a fotósra. Ez nálam is így működik, de a csomagajánlataim között találtok olyat, ahol nincs időkorlát. Ezek korlátlan rendelkezésre állást tartalmaznak, a készülődésektől a programok végéig.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a párok az esküvő előtt hónapokkal még nem tudják pontosan, hogy milyen legyen a fotózás. De ha már összeállt a forgatókönyv a Nagy napról, akkor is lehetnek csúszások. Vagy esetleg az időjárás hiúsítja meg a szabadtéri fotózásokat.

Ha a korlátlan rendelkezésre állású csomagok közül választotok, az nagyobb rugalmasságot enged a fotózásnak is.

A csomagajánlatok oldalon tudjátok megnézni az esküvői fotózás és videókészítés árait.

Miért kell videó is egy esküvőről?

Sokszor mondják azt a jegyes párok, hogy minek videó, elég, ha fotók készülnek az esküvőről. Persze, nagyszerű dolog évek múlva visszanézni az elkészült képeket, de a fotók nem mindig tudják visszaadni az est hangulatát.

Például, ha vannak vicces jelenetek, játékok, ezeket a videó jobban visszaadja. A szertartásokat, meghitt pillanatokat, nyitótáncot, újasszonytáncot mind érdemes megörökíteni, később sokkal könnyebb lesz újra átélni a nap hangulatát és megmutatni akár a gyermekeiteknek is.

Az esküvői filmezés oldalon láthattok néhány eddig készült videót.

Milyen hosszú lesz az átadott videó?

Minden csomagban egyedi az átadott videók hossza, ezek megtekinthetők a csomagajánlatoknál.

A hosszú és unalmas videókat senki nem fogja megnézni. Ezért minden csomagban van egy rövid, zenés összefoglaló videó. Ez garantáltan mindenkinek tetszeni fog, mert ebben csak a legfontosabb pillanatok vannak benne.

Az esküvői videók galériában láthattok néhány példát.

Milyen minőségű az átadott videó?

Mindig a lehető legjobb minőségű. Alapból full HD felbontásban kerül átadásra az elkészült esküvői videós anyag.

De ha 4K felbontásban szeretnétek kérni, arra is van lehetőség.

5 tipp az esküvőre

  1. Ha a páros fotózás az esküvő napján van, mindig legyen B-terv kedvezőtlen időjárás esetére.
  2. A fotósnak, videósnak is legyen ülőhelye, vacsorája.
  3.  A fotóst, videóst ne egy másik teremben ültessétek le, fontos, hogy ők minél közelebb legyenek az eseményekhez.
  4. Kérjétek meg a meghívott vendégeket, hogy ne zavarják a fotóst, videóst. Hiszen azért fizettek, hogy legyenek ott profik, akik mindent megörökítenek. Egy mobillal a fotós elé ugró vendég tönkreteheti a legjobb képeket, videókat.
  5. A páros fotózáshoz olyan helyszínt válasszatok, ahol viszonylag kevés ember van, kicsi a forgalom, nincsenek zavaró elemek, és szépen mutat majd a háttérben a környezet. Természtesen a helyszínválasztásban is a segítségetekre leszek.

Kapcsolat

Gyuriss esküvői fotós és videós logó

Gyuris Sándor

    06-20/599-5178

  info@gyurissfoto.hu

  Szeged, Csongrád megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye